Nieuws

Je Google Assistant spreekt steeds meer accenten

Verschillende vragen rijzen nu. Kunnen we nu allemaal begroet worden door Chris Hemsworth, en wanneer krijgt de Google Assistant zijn update voor het West-Vlaams?

 

Je Google Assistant is misschien niet als een hipster de wereld al backpackend rondgetrokken, maar heeft zich toch een aantal nieuwe tongvallen weten te eigenen. Zo kan je favoriete digitale assistent je nu ook toespreken met een Australisch of een Brits accent. De update is beschikbaar over alle Androidtelefoons en Google Home speakers, maar enkel voor moedertaalspreker van het Engels in de VS.

 

Om de accenten zo accuraat mogelijk weer te geven, zal Google gebruik maken van de artificiële intelligentie van DeepMind. De Google Assistant maakt gebruikt van WaveNet, een synthesemodel voor spraak van DeepMind dat wordt aangestuurd door diepe neurale netwerken, en die ervoor zorgen dat er natuurlijke klinkende stemmen en accenten worden voortgebracht. Google maakte eerder al gebruik van het model om tekst-to-voice diensten een realistischer tintje te geven.

 

Om de nieuwe accenten van je Google Assistant te activeren, open je je instellingen en klik je op het vakje “Assistant”. Daarna selecteer je “Assistant Voice”, en zie je meteen welke accenten er beschikbaar zijn voor jou. Fun fact; de Australische stem heet Sydney Harbour Blue, terwijl de Engelse stem werd omgedoopt tot British Racing Green.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business