Google

Google lijkt qua controverse Facebook te evenaren.

Advertentie

 

Deze week heeft Google een tipje van de sluiter opgelicht over een aantal AI-projecten die het bedrijf heeft lopen in Azië. De technologiereus maakte het daarbij wel erg duidelijk dat hun gezichtsherkenningssoftware momenteel nog niet zal toegepast worden.

 

Toch laat Google weten dat ze de technologie achter gezichtsherkenning zeker erg nuttig vinden, en menen dat die in verschillende situaties kan gebruikt worden; zoals bij het zoeken naar vermiste personen.

 

“Zoals vele technologieën die verschillende gebruikstoepassingen hebben, moet ook gezichtsherkenning goed opgevolgd worden om ervoor te zorgen dat die op dezelfde golflengte zit als onze principes en waarden.”, laat Google weten. “We werken samen met verschillende organisaties om alle obstakels te identificeren die zich bij gezichtsherkenning zouden kunnen voordoen.”

 

In tegenstelling tot een aantal andere bedrijven, heeft Google Cloud ervoor gekozen om geen algemene API’s voor gezichtsherkenning aan te bieden vooraleer er goed is nagedacht over bepaalde technologie- en beleidsvraagstukken.

 

Gezichtsherkenning is een controversiële technologie, en verschillende bedrijven kregen al af te rekenen met verzet omwille van de partijen aan wie ze de software hebben verkocht. Zo stond Amazon eerder al onder druk omdat het gezichtsherkenningssoftware Rekognition had verkocht aan politiediensten.