Nieuws

Apple plant nieuw centrum neer in Texas

Apple is goed op weg om de grootste werkgever te worden in Austin, Texas.

 

De technologiegigant uit Cupertino heeft namelijk recent zijn plannen aangekondigd om 1 miljard dollar te investeren in een nieuwe campus in de Lone Star State. De site zal initieel de ruimte geven aan 5.000 werknemers, hoewel er potentieel is voor een werknemersaantal van 15.000.

 

De technologiereus wil ook uitbreiden in naar Seattle, waar concurrenten Amazon en Microsoft zich verschansen, San Diego – waar Qualcomm de dienst uitmaakt – en Culver City.

 

De nieuwe site zal jobs in de R&D, de klantenondersteuning en de financiën omvatten. Alle nieuwe fabrieken van Apple zullen trouwens aangedreven worden door 100 procent hernieuwbare energie.

 

Apple heeft vorig jaar al 6.000 jobs toegevoegd aan zijn conto, maar de Texas-aankondiging zet Apple pas echt op de kaart voor zijn doel om 20.000 binnenlandse jobs te creëren tegen 2023.

 

Apple toont met deze zet duidelijk aan dat het de concurrentie van dichtbij wil opvolgen, en dat het op de eerste rij wil zitten wanneer nieuw talent zich aandient.

 

De technologiegigant maakt hiermee duidelijk dat ondanks de onzekerheid over de smartphonemarkt, Apple het beter lijkt te doen dan ooit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business