Nvidia

Haast je voor een exclusief kerstcadeau van Nvidia.

Advertentie

 

Het plan van Nvidia om autonome robots van stroom te voorzien is nu ook definitief opgestart.

 

Het bedrijf heeft namelijk een Jetson AGX Xavier Module uitgebracht, die ervoor zorgt dat robots en andere intelligente machines nu ook de nodige computerkracht zullen verkrijgen voor hun neurale netwerk.

 

Al is het niet erg waarschijnlijk dat jij er zo eentje onder de kerstboom zal vinden. Een module kost zo’n 1.000 euro per stuk. Als je denkt dat dat financieel best nog te overbruggen valt, vertellen we er graag bij dat de modules dienen aangekocht te worden in batches van duizend units.

 

Toch kan de aankondiging van Nvidia wel een ander voordeel voor kerst in petto hebben, namelijk een snellere levering door robots en automatisering.

 

Het Jetson Xavier chipsysteem maakt van slechts zes processoren gebruik om al zijn berekeningen uit te voeren. De Jetson omvat een tamelijk conventionale achtkernige ARM-chip, maar je vindt er eveneens een volta GPU in, en twee deep learning chips van NVIDIA, alsook componenten de specifiek gericht zijn op beeld, video en zicht.

 

Al bij al is het hele systeem nog relatief ‘zuinig’; zo gebruikt het slechts 10w aan energie. Het komt als geen verrassing dat het hele chipsysteem verschillende AI-taken op hetzelfde moment kan uitvoeren; 30 biljoen computerberekeningen per seconde om precies te zijn.

 

Ondertussen staan de eerste klanten voor de Jetson al ongeduldig in de rij te wachten. Zo heeft JD.com al duidelijke interesse laten blijken; zeker voor de optimalisatie van zijn leveringsrobots zou het chipsysteem wel eens goed van pas kunnen komen.

 

 

Advertentie