Nieuws

Ook België stelt onderzoek in naar Huawei 

De Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland hebben zich al negatief uitgesproken over een mogelijke verdere samenwerking met de Chinese telecomgigant Huawei.

 

Ook Duitsland leek geen fan te zijn van het Chinese bedrijf. Na Duitsland, toont ook België zich sceptisch tegenover Huawei en onderzoekt het Chinese telecombedrijf nader.  

 

Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) zal nagaan of de Belgische overheid Huawei effectief van de markt moet bannen, of dat de Verenigde Staten aan bangmakerij doen.

 

Als het CCB beslist dat Huawei inderdaad zijn biezen moet pakken, kan dat wel eens erg negatief uitpakken voor Proximus en Orange, aangezien Huawei het netwerk aanlevert voor die telecomoperatoren.  

 

Hoewel de VS al een tijdje waarschuwen voor Huawei en zijn infrastructuur, zijn er tot vandaag nog geen concrete bewijzen geleverd dat de Chinese telecomgigant effectief ooit iets mispeuterd heeft.

 

Zaterdag werd in Vancouver, Canada Huawei-topvrouw Meng Wanzhou gearresteerd op vraag van de VS. Wanzhou wordt ervan verdacht handelstransacties met Iran te hebben verricht, wat momenteel verboden wordt door de VS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business