Verrassend nieuws van Microsoft. Nadat het ondertussen al meer dan 15 jaar geleden is sinds Internet Explorer zijn laatste update ontving voor Mac, kondigt de technologiegigant aan dat de Edge browser naar macOS komt.

Advertentie

 

De aankondiging komt er als gevolg van een bredere aandacht van Microsoft voor de browser. Zo werd er bijvoorbeeld bevestigd dat de Edge browser herbouwd zal worden op basis van Chromium, de populaire engine waar ook Google Chrome op draait. Chromium is open source en Microsoft wil bijdragen aan het project, zodat niet alleen Microsoft Edge beter wordt, maar ook de andere browsers die er gebruik van maken.

 

Op die manier wil Microsoft verschillende zaken verbeteren, zoals de compatibiliteit met websites verhogen en een betere batterijduur garanderen. Een concrete releasedatum is er nog niet, maar in het blogbericht wordt aangegeven dat de wijzigingen ongeveer een jaartje in beslag zullen nemen. Het bedrijf wil regelmatig updates uitbrengen voor de browser en met die manier van werken verwachten ze dat hun browser ook op andere besturingssystemen kan worden gedraaid, zoals macOS. Voorlopig verandert er dus niets, maar Microsoft verwacht wel om begin 2019 alvast een vroege versie klaar te hebben die getest kan worden.

 

Web developers bouwen een feestje

Voor web developers is het nieuws alvast een reden tot feesten. Vaak worden websites namelijk ontwikkeld voor goede weergave op Chromium-browsers (omwille van het grote marktaandeel), maar daarnaast kan je als ontwikkelaar de gebruikers van Internet Explorer en Edge ook niet verwaarlozen. Web developers moeten dus vaak dubbel werk doen, enkel en alleen om te zorgen dat hun websites ook correct worden weergegeven op Microsoft browsers. Nu Microsoft Edge ook gebruik zal maken van Chromium, hoeven web developers er enkel voor te zorgen dat hun websites compatibel zijn met de engine om een hoge compatibiliteit tussen alle browsers te kunnen garanderen.

Advertentie