Nieuws

Google Home past nieuws aan op basis van je voorkeuren

De nieuwe feature werkt op basis van AI.

 

Deze week kondigde Google aan dat het een extra feature zou toevoegen aan zijn digitale assistent. Wanneer je vanaf nu je Google Home vraagt om het nieuws op te zetten, zal die automatisch nieuwtjes genereren die jij interessant vindt. Daarvoor zal Google gebruik maken van dezelfde technologie als de AI die momenteel al geïmplementeerd wordt voor Google News. 

 

De briefing die Google je wil aanbieden, zal eerst uit korte nieuwsberichtjes van onder twee minuten bestaan. Daarna zal je Google Home je steeds zwaardere nieuwsberichten voorschotelen, die soms zelfs tot 15 minuten kunnen duren.

 

Als je vindt dat de AI de bal heeft misgeslagen, en je het nieuwsberichtje dat je aan het beluisteren bent, niet zo kan smaken, dan kan je je digitale assistent altijd vragen om te skippen naar het volgende nieuwsbericht.

 

Google heeft voor deze update samengewerkt met CNBC, The New York Times en The Washington Post om wat meer vlees op de botten van de nieuwsbibliotheek te krijgen. 

 

Amazon heeft een gelijkaardige feature voor zijn Alexa-toestellen, namelijk Flash Briefing. De updates verzamelen nieuws samen met het weer en andere stukjes informatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business