Bird

Volgens bronnen is Uber momenteel in overleg om deelstep bedrijf Bird over te nemen. Een deal die enkele miljarden waard kan zijn.

Advertentie

 

Het is geen geheim dat Uber snel wil groeien en de snelste manier om dat voor elkaar te krijgen is een overname. Nadat het bedrijf aankondigde om ride-sharing te willen beperken tot 50 procent van hun activiteiten, ging Uber volop aan het investeren, met een miljardenverlies in het derde kwartaal tot gevolg. Veel van die investeringen kwamen bij dochterbedrijf JUMP terecht, dat zich richt op elektrische scooters en fietsen. Momenteel doen er geruchten de ronde dat Uber ook achter deelstep verdeler Bird aanzit.

 

Kom je al eens in Antwerpen of Brussel, dan ben je de witte steps waarschijnlijk al een keer tegengekomen. In ons land valt het mee, maar in veel Amerikaanse steden, zoals San Francisco, kampt deze markt met veel concurrentie. De belangrijkste concurrent van Bird is Lime en vreemd genoeg was het dat bedrijf dat enkele maanden geleden een samenwerking begon met Uber. Het ging toen om een investering van 335 miljoen dollar en Uber beloofde de dienst te promoten in hun app.

 

Bronnen van TechCrunch melden nu echter dat Uber in gevorderde gesprekken is met Bird over een mogelijke overname. Een overname die wel eens 2 miljard dollar zou kunnen waard zijn, de waardering die Bird kreeg na hun meest recente investeringsronde van 300 miljoen dollar. Dat bedrag kan ook nog eens verdubbelen als Bird in aandelen wordt uitbetaald. Uber staat immers op het punt naar de beurs te stappen en de waarde van het bedrijf zou daardoor kunnen verdubbelen van 60 naar 120 miljard dollar.

 

Het lijkt een wel heel goede deal, maar momenteel is het zo dat Bird ontkent om in overleg te zijn met Uber en CEO Travis VanderZanden ging zelfs zo ver om te zeggen dat “Bird niet te koop is”. Dat liet het bedrijf weten in een bericht aan TechCrunch, al kan dat natuurlijk simpelweg gezegd zijn om de speculatie te rusten te leggen. Ook Lime topman CEO Travis Kalanick zegt van niets te weten en zei dat hij zich vereerd zou voelen als Uber interesse had in een overname. Toch lijkt de kans groot dat één van de twee binnenkort deel zal uitmaken van Uber.

Advertentie