Huawei

In navolging van andere grote telecommunicatiespelers heeft nu ook de Britse telecommunicatiegroep BT Group ervoor gekozen om Huawei buiten spel te zetten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

De Britse telecommunicatiegroep BT Group Plc zal binnen twee jaar alle cruciale Huawei-infrastructuur verwijderen van diens 4G-netwerk. Zo berichtte de Financial Times.

 

De zet van de Britse telecommunicatiespeler ligt volledig in lijn met het onuitgesproken internationale beleid om de Chinese telecommunicatiegigant Huawei volledig buiten spel te zetten op internationaal vlak.

 

BT weert Huawei er ook van om te bieden op contracten voor de levering van cruciale 5G-infrastructuur. BT blijft wel van Huawei’s technologie gebruikmaken, maar alleen van de delen die BT als goedaardig bestempelt, zoals de uitrusting voor masten.

 

In november berichtte de Wall Street Journal nog dat de Amerikaanse overheid er momenteel alles aan doet om telecommunicatiespelers in bevriende landen ervan te overtuigen om niet samen te werken met Huawei en de Chinese telecommunicatiereus zo buiten spel te zetten.

 

Dat lukt hen momenteel aardig; zowel Australië als Nieuw-Zeeland weerden Huawei van de officiële veilingen.