iphone touch id pay

De creativiteit van scammers kent geen grenzen. Nu werd er een nieuwe manier ontdekt waarmee slechtwillenden gebruikers heel wat geld afhandig kunnen maken.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Op de blog van ESET welivesecurity werd er dieper ingegaan op de werkwijze van de frauders. Meerdere fitness-gerelateerde apps maakten slim gebruik van Apple’s Touch ID om geld te spelen.

 

De apps werden verspreid onder de namen ‘Fitness Balance app’ en ‘Calories Tracker app’. Dankzij valse reviews zagen de apps er eveneens betrouwbaar uit, maar niets is echter minder waar. Op de subreddit /r/assholedesign verscheen er een melding over de frauduleuze werking van de app.

 

Concreet vraagt de app je om je vingerafdruk en net op dat moment verschijnt er een betalingsverzoek dat automatisch geaccepteerd wordt via Touch ID aangezien je je vinger reeds op de vingerafdrukscanner hebt liggen. Zo kon de gebruiker een betaling tot wel 139,99 autoriseren zonder er zelfs weet van te hebben.

 

Gebruikers die de ontwikkelaar probeerden te contacteren omtrent dit antwoord, kregen een automatisch antwoord waarin te lezen valt dat de ontwikkelaar bekend is met het probleem en werkt aan een oplossing.

 

ESET adviseert om altijd reviews te lezen alvorens een app te downloaden en dan met name de negatieve reviews. Positieve feedback is namelijk makkelijk te faken en negatieve feedback geeft vaak een eerlijker beeld over de app. Wie over een iPhone X beschikt, kan eveneens de functie “Double click to Pay” activeren die ervoor zorgt dat je tweemaal op de zijknop moeten duwen alvorens je een betaling kan autoriseren.