Nieuws

Apple en Qualcomm vechten in april ruzie uit in rechtszaak

Apple en Qualcomm weigeren allebei om een stap achteruit te zetten in hun ruzie om patenten.

 

Daarom zullen de twee technologiereuzen hun ruzie nu uitvechten in de rechtszaal.

 

Een federale rechter in San Diego heeft de rechtszaak van de twee technologiebedrijven vastgelegd voor 15 april 2019. Qualcomm wou al een rechtszaak in februari, maar de rechter besliste dat de hele zaak uitgesteld moest worden aangezien de rechtszaak te complex is.

 

Er waren al een tijdje geruchten dat de twee tot een verzoening zouden komen, maar Apple ontkende die geruchten telkens met klem door te laten weten dat er geen gesprekken aan de gang waren en dat beide kanten elkaar al gedurende maanden niet gesproken hadden.

 

Apple beschuldigt Qualcomm ervan om hen tweemaal de kosten aan te rekenen voor patenten. Qualcomm houdt ondertussen vol dat hun aanpak legitiem was.

 

Qualcomm gaat nu zelfs zo ver dat het chipbedrijf dreigt om de verkoop van de iPhone X te blokkeren. Aangezien de telefoon ook niet meer verkrijgbaar is, is dat een puur symbolische zet. Het zou wel eens een erg lange patentstrijd kunnen worden voor het bedrijf uit Cupertino. Apple heeft het eerder al zeven jaar uitgezongen in de patentstrijd tegen Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business