instagram

Voor wie schrik heeft dat zijn of haar (toekomstige) werkgever soms al eens Instagram afschuimt om te zien wat voor vlees die in de kuip heeft, vrees niet langer.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Instagram komt nu met een nieuwe feature die je iets meer privacy toestaat op je verhalen. Vanaf nu kan je kiezen of je je verhalen publiekelijk deelt, of je die alleen deelt met een select groepje van je beste vrienden. (Dronken escapades houd je dus best in gesloten kring.) Maar ook inside jokes, of een kersverse relatie kan je op die manier privé houden.

 

Om de nieuwe feature te gebruiken, moet je eerst aanduiden wie je in je selectie clubje van dichte vrienden wil opnemen. Jij hebt trouwens volledig zelf de controle over die lijst, aangezien niemand ook een aanvraag kan indienen om toegevoegd te worden aan die lijst.

 

Toch kan je wel zien of je tot iemands lijst van dichte vrienden behoort; wanneer er een groene cirkel rond hun verhaal getrokken staat, dan weet je dat je ook tot hun beste vrienden behoort.

 

Hoewel de update je de controle geeft over wie je verhalen ziet, is de nieuwe feature niet van toepassing op gewone posts.