Google Translate

In deze barre herfsttijden kan je al eens kijken voor een warme jasje. Google heeft nu ook hun vertaaltool in een nieuw jasje gestoken en er wordt tevens beter de nadruk gelegd op verborgen mogelijkheden.

Advertentie

De afgelopen maanden heeft Google veel van hun web apps opgefrist met hun typische ‘material design’. Eerder waren onder andere Google Calendar, Google Drive en Gmail reeds aan de beurt en nu wordt er voor Google Translate ook een update uitgerold.

Opvallend is de knop ‘Documents’. Wanneer je hierop klikt, kan je een document uploaden dat vervolgens volledig wordt vertaald. Vreemd genoeg was dit altijd al mogelijk, maar deze functionaliteit zat gewoon zo goed verstopt dat niemand er echt weet van had. Met het nieuwe design hebben ze meteen hun kans gegrepen om uit te pakken met alle mogelijkheden van de vertaaltool.

Verder is het ook makkelijker om je geschiedenis te raadplegen en je eigen taalgids samen te stellen. Dit is een verzameling van opgeslagen woorden of zinnen. De derde knop ‘Community’ brengt je naar een pagina waar je kan helpen om Google Translate beter te maken.

Google translate taalgids
Door te klikken op het sterretje, voeg je eenvoudig een woord toe aan je taalgids.

Uiteraard is de website ook volledig responsive zodat hij perfect meeschaalt naar alle mogelijke schermformaten, geen overbodige luxe in dit hedendaagse landschap met een quasi oneindige variatie aan schermformaten.