google

Met deze update van Google zal je Bluetooth-apparaten met Fast Pair nog sneller kunnen koppelen aan een nieuwe smartphone.

Advertentie

 

Een nieuwe smartphone aankopen, doe je meestal omdat je niet langer tevreden bent met je huidige model. Ofwel is hij niet meer up-to-date genoeg, simpelweg kapot ofwel heb je gewoon eens nood aan iets nieuws. Intussen maakt Google het reeds mogelijk om op Android-toestellen je gegevens van je oude smartphone over te zetten op dit nieuwe toestel. Iets wat nog niet overgezet kon worden, waren de Bluetooth-apparaten die gekoppeld waren aan je oude toestel. Maar daar komt nu ook verandering in.

 

Fast Pair

“Fast Pair” is een functie die reeds bestaat op Android-toestellen met Android 6.0 of hoger. Met deze functie kan je, zoals de naam al doet vermoeden, Bluetooth-apparaten sneller en makkelijker verbinden met je smartphone. Het enige nadeel hier is dat er amper apparaten zijn die Fast Pair ondersteunen, dus de kans is groot dat je nog niet van deze functie gehoord hebt.

De update van Google waarmee je nieuwe smartphone meteen weet welke apparaten er aan je oude smartphone gekoppeld waren, werkt bovendien alleen met apparaten die Fast Pair ondersteunden. Google gebruikt deze update daarnaast als manier op bedrijven aan te zetten om toestellen te produceren die deze functie ondersteunen. Apple gebruikt reeds een gelijkaardige software, waarmee je AirPods gekoppeld zijn aan je Apple ID en dus ook meteen herkend worden als je een nieuwe iPhone gebruikt.

 

Al bij al is dit geen wereldschokkende update, maar wel een slimme zet van Google. Het moedigt nu bedrijven actiever aan om hoofdtelefoons en speakers te produceren die Fast Pair ondersteunen. Hier komt nog bij dat Fast Pair in 2019 ondersteund zal worden door Chromebooks.

Advertentie