apple pay

Apple maakte in september al bekend dat het Apple Pay eindelijk naar België toe zou gaan brengen, wanneer de dienst beschikbaar zou komen was nog niet bekend. Bronnen vertellen tegen De Tijd dat dit op korte termijn zal gebeuren.

Advertentie

 

Vorige week werd nog duidelijk dat Aldi zich aan het opmaken is om op korte termijn ondersteuning te gaan bieden voor Apple Pay, dit werd duidelijk nadat er een interne nieuwsbrief was uitgelekt. In de nieuwsbrief stond niet wanneer de introductie zou zijn, maar geruchten spraken eerder al over een onthulling die nog deze week plaats zou moeten vinden. Via De Tijd zijn er nu nieuwe geruchten die deze geruchten bevestigen, ook wordt via De Tijd bekend dat het vooralsnog enkel gaat om klanten die bij BNP Paribas klant zijn – klanten van overige banken zullen mogelijk nog een tijdje langer in de wacht staan.

 

De nieuwe geruchten van De Tijd stroken met eerdere geruchten die eind oktober al verschenen. Aan het begin zal BNP Paribas exclusiviteit hebben voor de nieuwe betaalmethode, hoe lang deze periode precies zal lopen is nog niet bekend. Mogelijk dat dit op woensdag duidelijk gaat worden, op dat moment zou de bank namelijk aankondigen om Apple Pay als eerste officieel naar België te brengen. Daarna kunnen klanten direct hun bankkaarten koppelen aan Apple Pay, waarna er direct veilig betaald kan worden. Of er voor klanten van BNP Paribas extra kosten aan de dienst verbonden zijn is nog niet geheel duidelijk – Apple heeft met de banken een contract om zo per betaling een vergoeding te ontvangen.

Concurrentie Google Pay

Met de nieuwe aankondiging wordt het duidelijk dat Apple een ‘concurrent’ in de markt gaat zetten voor Google Pay, een concurrent die slechts met een klein aantal banken samenwerkt. Daarbij moet wel worden vermeld dat het niet bekend is welke banken Apple aan zou kunnen trekken voor Apple Pay, het heeft in elk geval al een achterstand van 1,5 jaar. En, belangrijk om te vermelden, echte concurrenten zijn het niet – Apple biedt de gebruiker niet de mogelijkheid om Apple Pay op een Android toestel te gaan gebruiken. Dit is niet anders voor Google Pay, al is dat maar omdat Apple het niet toestaat voor externe apps om de NFC-module te gebruiken die nodig is voor Google Pay.

Advertentie