Amazon

Amazon gaat gratis AI en Deep Learning cursussen aanbieden voor ingenieurs. Amazon hoopt zo in de toekomst beter te kunnen rekruteren.

Advertentie

 

Kerstmis komt vroeg bij Amazon, of is het een late Black Friday deal? Hoe dan ook, de e-commercegigant heeft zonet bekendgemaakt dat ze verschillende cursussen in machine learning gratis beschikbaar zullen maken voor geïnteresseerde ingenieurs. Het gaat om dezelfde cursussen waarvan het bedrijf gebruik maakt om hun eigen ingenieurs te trainen.

 

De informatie kwam er in een aankondiging van Matt Wood, algemeen directeur van AI en Deep Learning binnen het bedrijf. Wood liet weten dat het gaat om 30 verschillende cursussen die in totaal 45 uur aan content bevatten en zich richten op ontwikkelaars, dataspecialisten, platform ingenieurs en allerhande zakelijke professionals.

 

De verzameling richt zich op het opbouwend aanleren van verschillende vaardigheden, ondersteund door voorbeelden uit het echte leven waarvan Amazon heeft geleerd in de voorbije 20 jaar. Enkele voorbeelden die genoemd worden zijn het voorspellen of een bestelling in cadeaupapier moet worden ingepakt of niet, het optimaliseren van leveringsrondes of het voorspellen van entertainmentprijzen op basis van data van IMDB. Tijdens de opleiding leer je werken met diensten die Amazon Web Services aanbiedt, zoals Amazon SageMaker, AWS DeepLens, Amazon Rekognition, Amazon Lex, Amazon Polly en Amazon Comprehend.

 

Het wordt de aandachtige lezer meteen duidelijk waarom Amazon besloten heeft deze opleidingen gratis weg te geven, het zal hen immers helpen bij het rekruteren van de juiste profielen en het bedrijf hoopt zo de opleidingstijd te verminderen. Verder zorgt het ervoor dat zelfs als men niet bij Amazon komt werken, men toch al een uitgebreide kennis heeft van de verschillende mogelijkheden.

 

Het is een techniek die Google momenteel ook toepast op verschillende vlakken, om zo hun diensten te ondersteunen. Zo kan je in Google’s Digitale Garage leren hoe je je zaak online kan brengen en op alle vlakken kan optimaliseren. Dat is dan gericht op de absolute beginner, maar ook ontwikkelaars vinden verschillende, meestal gratis, cursussen terug over eender welk onderwerp.

 

De beslissing van Amazon lijkt alvast een win-win voor iedereen.

Advertentie