Gent

Vorige week stond de stad Gent heel eventjes in rep en roer toen werd gedacht dat Teslabaas en SpaceX-oprichter Elon Musk het Gravensteen had gekocht.

 

Musk heeft meestal verschillende projecten tegelijkertijd lopen, en ook nu verrast de Teslabaas weer met een nieuw en excentriek idee. Deze keer zijn er met zijn andere bedrijf, the boring company, namelijk plannen voor een productlijn rond uitkijktorens in Los Angeles.

 

Om daar de nodige hype rond te creëren, postte Musk een foto op Twitter van het Gravensteen met het onderschrift “Het is niet veel, maar het is van ons.” Daardoor werd even gepanikeerd in Gent, en bij uitbreiding in België, aangezien werd gedacht dat Gent misschien wel een van zijn kroonjuwelen was ontnomen door de illustere techmiljardair.

 

Gelukkig bleek het loos alarm; Musk had blijkbaar zomaar een foto van een middeleeuws fort van het internet geplukt om zijn nieuwste initiatief wat kracht bij te zetten, niet goed beseffend wat voor een consternatie dat zou teweegbrengen in ons kikkerlandje.

 

Musk gaf uiteindelijk zelf schoorvoetend toe dat hij de foto gewoon lukraak van internet gehaald had; “Euhm, dat is niet ons kasteel. Ik vond deze foto gewoon op internet.”

 

 

Voor de stad Gent was het een mooie publiciteitsstunt. In een tweet liet de stad het niet na om nog even te reageren op Musk; “Dit kasteel is nog steeds van ons”, reageerde de stad in een tweet. “We hebben een gigantische katapult en een eindeloze voorraad vee om het te verdedigen. Maar als je eens wil langskomen voor een middeleeuws bezoekje of een drankje, dan ben je heel welkom.”