deelstep

Lime landt met 550 elektrische deelsteps in Antwerpen en Brussel. Het Californische bedrijf vliegt zo concurrent Bird achterna.

Advertentie

 

Na de elektrische steps van Bird, die in september en oktober al in Brussel en Antwerpen neerstreken, is het nu de beurt aan de deelstep vloot van het Amerikaanse bedrijf Lime. Het Californische bedrijf heeft de steden gekozen door hun hoge mobiliteitsproblemen. In Brussel gaat het om 500 deelsteps, Antwerpen moet het met slechts 50 stuks doen.

 

Het principe achter de deelstep is simpel. Via de app ga je bij jou in de buurt op zoek naar zo’n step. Vervolgens scan je de QR-code op de step en kan je voor een voordelige prijs van 1 euro per rit en 15 cent per minuut beginnen rondrijden in de stad aan een tempo van maximaal 24 kilometer per uur. Ben je op je bestemming? Dan laat je simpelweg de step achter op het voetpad nadat je een foto hebt gemaakt van de step en de locatie.

 

Het opladen van de steps gebeurt dan weer ‘s nachts, de steps worden om 22 uur ‘s avonds opgehaald en zijn vanaf 7 uur ‘s ochtends weer in de stad te vinden.

 

Benjamin Barnathan, Belgische General Manager van Lime, had volgens bronnen het volgende te zeggen over de launch: “Lime wil mensen aanmoedigen om zich op een duurzame manier in de stad te verplaatsen om de afhankelijkheid van de auto’s te verminderen. Vooral voor korte afstanden. Het doel is om in de steden een multimodale mobiliteit te ontwikkelen die ecologisch verantwoord is en zo bijdraagt tot een betere levenskwaliteit voor de inwoners.

Advertentie