Nieuws

Miljardenverlies voor Uber in derde kwartaal

Uber investeerde enorm in het diversifiëren van hun productaanbod in het derde kwartaal van 2018, wat gepaard ging met hoge kosten.

 

Het is geen goed kwartaal geweest voor Uber. Als we hun zelf gerapporteerde financiële cijfers mogen geloven, verloor het ride-sharing bedrijf in het derde kwartaal 1,07 miljard dollar, omgerekend zo’n 945 miljoen euro. Er is echter ook goed nieuws, want het verlies komt er vooral in de nasleep van nieuwe investeringen in zaken zoals elektrische scooters en fietsen (beide via dochterbedrijf JUMP) en zelfs vrachtvervoer.

 

Uber is met andere woorden een bedrijf in volle groei en daar horen nu eenmaal veel kosten bij. De omzet van het bedrijf deed het trouwens heel goed, want deze is omhoog gegaan met 38 procent ten opzichte van een jaar geleden en eindigde rond de 2,6 miljard euro. Weer terug naar het slechte nieuws dan: deze resultaten zijn 51 procent minder sterk dan het vorige kwartaal.

 

Resultaten tenzijde, ziet de toekomst er goed uit voor Uber. Het bedrijf wil volgend jaar immers naar de beurs trekken en wordt momenteel gewaardeerd op 106 miljard euro, een astronomisch bedrag in vergelijking met de privé waardering van 55 miljard euro in mei van dit jaar. Dat is goed nieuws voor de aandeelhouders natuurlijk, maar ook voor de chauffeurs van Uber. Het bedrijf wil hen immers de mogelijkheid geven om aandelen te krijgen voor hun werk, iets dat momenteel nog wordt tegengewerkt door de Amerikaanse ‘Securities and Exchanges Commission’.

 

2019 gaat met andere woorden enorm boeiend worden voor Uber CEO Dara Khosrowshahi, die de focus van Uber op car-sharing wil terugbrengen naar minder dan 50 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business