Google Maps chat

Google Maps gaat Facebook achterna en laat je nu bedrijven rechtstreeks contacteren via chat om zo nog sneller antwoord te krijgen.

Advertentie

 

Ben jij ook een fervent gebruiker van Google Maps als je honger hebt in een onbekende stad? Binnenkort heb je de mogelijkheid om al je dringende vragen direct aan het bedrijf van je keuze te stellen. Zo weet je onmiddellijk of de Starbucks om de hoek nog Pumpkin Spice Lattes op het menu heeft staan. De nieuwe chat functionaliteit van Maps, die Google via zijn blog aankondigde, zorgt ervoor dat je snel een conversatie kan starten, zonder dat je daarvoor moet bellen.

 

Ik moet toegeven, het lijkt me onmiddellijk een goede toevoeging aan Google Maps. Facebook chat is het laatste jaar mijn favoriete manier geworden om bedrijven (zonder Twitter account weliswaar) te contacteren met kleine vragen over producten of voor de opvolging van een bestelling. Elk excuus is echter goed om niet naar Facebook te moeten gaan en daarom lijkt deze oplossing van Google ideaal, de vereiste van een tweede app verdwijnt immers.

 

De chatdienst wordt naadloos geïntegreerd met Maps via het profiel van bedrijven die de functionaliteit geactiveerd hebben, wat kan via de Google My Business app. De functionaliteit wordt geleidelijk aan wereldwijd uitgerold.

 

Google Maps Chat

Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.