Alibaba

De Chinese e-commercegigant Alibaba strijkt binnenkort neer in het niet zo exotische Luik. Premier Michel is apetrots; “De aantrekkelijkheid van België heeft overtuigd.”

Advertentie

 

Het Chinese Alibaba kiest voor Luik als eerste Europese logistieke centrum. Het magazijn zal dichtbij de luchthaven van Luik neergeplant worden, zo berichten De Tijd en het Laatste Nieuws.

 

Premier Michel kon zijn geluk niet op; “De aantrekkelijkheid van België heeft overtuigd”, liet hij zich glunderend ontvallen.

 

Dat Alibaba zich in België zou verschansen, was allesbehalve een sinecure. De voorbije maanden werd druk onderhandeld om de e-commercegigant toch maar in België post te laten vatten. Charles Michel ontving begin juli nog topman Jack Ma, en de onderhandelingen hebben sindsdien niet stilgelegen.

 

Het is misschien ook niet zo verwonderlijk dat premier Michel zo door het dolle heen is met de beslissing van Jack Ma. De komst van de e-commercegigant zal België namelijk honderden jobs opleveren, vooral in het zuidelijke deel van het land.

 

Naast België, zat ook Nederland achter Alibaba aan. Zo had ook de Nederlandse premier Mark Rutte vorige zomer een meeting met een delegatie van Alibaba.

 

Nu heeft de Europese directeur van Alibaba laten weten dat het Europese distributiecentrum van de e-commercegigant wel degelijk op Belgische grond komt te staan.

 

Advertentie