microsoft-windows-10

Gebruikers van Windows 10 hebben de afgelopen tijd aardig wat problemen te verduren gekregen met de oktober-update van Windows 10. Als de kers op de taart kregen sommige gebruikers nu ook last van gedeactiveerde Windows-licenties.

Advertentie

 

Gebruikers van Windows 10 hebben niet altijd de beste ervaringen met het platform, zo bleek al na de recente update van Windows 10 (1809); bestanden verdwenen plotsklaps van de computers van de gebruikers, en eigenaren van verschillende HP-laptops kregen te maken met BSOD’s. Het is inmiddels zo erg dat Microsoft voorlopig is gestopt met het uitrollen van de update. Via Reddit en ook Twitter kwam een geheel nieuw probleem naar boven, gebruikers van desktops en laptops met Windows 10 lieten weten dat de certificaten van hun Windows-computer in luttele seconden werd gedeactiveerd, of in sommige gevallen werden de certificaten van Windows 10 Pro plots aangezien als een Windows 10 Home-certificaat.

 

Gelukkig was het ontwikkelaarsteam van Microsoft al snel bij de problemen die van doen hebben gehad met de activatieserver voor Windows 10-licenties. Via de supportpagina van het bedrijf bevestigt het de problemen met de Windows 10-certificaten die plots ongeldig waren, en het bedrijf zou binnen 24 uur met een oplossing gaan komen. Inmiddels is dat ook het geval, aldus de Senior Director van Microsoft, Jeff Jones: “A limited number of customers experienced an activation issue that our engineers have now addressed. Affected customers will see resolution over the next 24 hours as the solution is applied automatically. In the meantime, they can continue to use Windows 10 Pro as usual.”

 

Wereldwijd probleem

Volgens een statement dat Microsoft heeft uitgebracht, naar aanleiding van de problemen, lijkt het erop dat de problemen zich wereldwijd hebben voortgedaan. Op de redactie bij ons zijn er geen problemen opgedoken – al zegt dat natuurlijk niks over het aantal gebruikers met de problemen. Microsoft heeft die gegevens ook niet vrijgegeven, vaak wordt er nog wel een schatting gemaakt hoeveel gebruikers er last hebben gehad, maar dat is ditmaal niet het geval. Mocht je nog problemen ondervinden dan is het belangrijk om je desktop of laptop met het internet verbonden te hebben en hem opnieuw op te starten. Is het probleem dan nog altijd aanwezig, dan raadt Microsoft je aan om de ‘Activation Troubleshooter’ te draaien.

Advertentie