Nieuws

Tesla duidt nieuwe voorzitter raad van bestuur aan 

Tesla heeft de CFO van Telstra (ja Telstra, nee; niet Tesla) aangeduid als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur.

 

Robyn Denholm heet ze, de nieuwe voorzitter, en voortaan zal zij een oogje in het zeil houden bij de Tesla. Voor wie uit de lucht valt, en niet begrijpt hoe het allemaal zo ver is kunnen komen, zal ik even recapituleren.

 

Tesla-baas Elon Musk stuurde een paar maanden geleden een nogal overmoedige tweet de wereld in, waarin hij liet weten Tesla van de beurs te willen halen, en vriend, vijand en investeerders wijsmaakte dat hij daarvoor al de nodige financiering verzekerd had.

 

De Amerikaanse beurswaakhond SEC vond echter dat dat gelijkstond aan misleiding van de beurs, en besloot de hele zaak verder te onderzoeken. Toen bleek dat er van financiering voor een mogelijke privatisering helemaal geen sprake was, besloot de SEC Musk en Tesla te vervolgen.

 

Robyn Denholm, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur bij Tesla

 

Hoewel Musk waarschijnlijk niet had verwacht dat een tweet hem zo duur zo komen te staan, kwam hij er nog goed vanaf. Zo wist hij zijn positie als CEO van Tesla te behouden, maar eiste de SEC wel dat hij zou opstappen als voorzitter van de raad van bestuur.

 

Nu zal Robyn Denholm de plaats innemen van Musk als voorzitter van de raad van bestuur van Tesla. Denholm was al lid van de raad van bestuur bij Tesla, maar zal nu aan het hoofd zetelen. Denholm is CFO en head of strategy bij de Australische telecommunicatiegigant Telstra, maar zal die post vaarwel zeggen wanneer haar opzegtermijn van zes maanden voorbij is.

 

Denholm liet in een persstatement optekenen dat ze “gelooft in het bedrijf, haar missie en dat ze ernaar uitkijkt om Elon en het Tesla-team bij te staan in het bereiken van duurzame winst en aandeelhouderswaarde op lange termijn.” Denholm was trouwens ook een van de commissieleden die de mogelijke privatisering van Tesla dienden te onderzoeken en werkte eerder bij andere grote technologiebedrijven als Sun Microsystems en Juniper Networks.

 

Volgens Musk heeft ze “als bestuurslid belangrijke bijdragen geleverd bij Tesla.” Musk gedroeg zich dus voor een keer volwassen en feliciteerde haar zelfs op Twitter met haar benoeming.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business