Telenet

Telecommunicatiereus Telenet gaat niet in op de vraag van aandeelhouder Lucerne om zijn raad van bestuur te laten doorlichten. Lucerne bekijkt nu andere mogelijkheden.

Advertentie

 

Hefboomfonds Lucerne is al eventjes de nagel aan de doodskist van Telenet. Het fonds eiste eerder al een voorspelbaarder dividendbeleid en vroeg om een onderzoek naar het belangenconflict tussen Telenet en hoofdaandeelhouder Liberty Global. Zo berichtte De Tijd.

 

Sinds eind september communiceren de twee partijen aan de hand van open brieven, die ze steevast op hun websites publiceren. Een maand geleden eiste Lucerne in een van die legendarische epistels dat Telenet tegen uiterlijk 5 november een ‘specialist in deugdelijk bestuur’ zou aanduiden. Die zou de relatie tussen Telenet en hun grootste aandeelhouder Liberty Global eens grondig moeten doorlichten op zoek naar belangenconflicten.

 

Telenet verstuurde maandag via het inmiddels normaal geworden kanaal het bericht dat ze niet op de eis zullen ingaan.  Volgens Telenet-voorzitter De Graeve en CEO John Porter is er namelijk ”geen crisis of noodsituatie die de aanstelling van zo’n specialist nodig maakt.” Daarnaast laat Telenet weten dat het vooral geen precedent wil scheppen. Vrijwillig ingaan op de eis van Lucerne, zou misschien wel eens andere aandeelhouders op ideeën kunnen brengen.

 

Telenet steekt ondertussen zijn ergernis over de aanhoudende bemoeienissen van Lucerne niet onder stoelen of banken. Lucerne wordt er nu van beticht woorden te verdraaien en vragen te stellen die al lang beantwoord werden.

Advertentie