Google

JBL kwam vorig jaar al met de Link-speakers, al bleven deze altijd nog weg uit de Benelux door de afwezigheid van Google Assistant in het Nederlands. Nu de ondersteuning er wel is brengt JBL de speakers direct op de markt.

Advertentie

 

Inmiddels is Google Assistant er – na een behoorlijke tijd te hebben gewacht – in het Nederlands, en werkt deze ook voor eenieder onder ons die in Vlaanderen woont. Met de lancering van Google Assistant in het Nederlands was het enkel nog wachten op het lanceren van onder andere de Google Home speakers. Ook andere fabrikanten gingen al eerder, voor landen buiten de Benelux, aan de slag met speakers die ondersteuning bieden voor Googles digitale assistent – de onthulling bleef echter elke keer nog buiten ons grondgebied. Vorig jaar kondigde JBL nog een viertal speakers aan, inmiddels zijn deze gereed voor de verkoop… en komen ze nu ook daadwerkelijk in de Benelux verkrijgbaar.

JBL Link-speakers

De speakers die vanaf heden ook in de Benelux verkrijgbaar zijn vallen binnen JBL’s ‘Link’-lineup, en komen standaard met ondersteuning voor Google Assistant en Chromecast. Met de ingebouwde Chromecast is het gemakkelijker om bijvoorbeeld muziek de streamen naar de speaker, zoals dat ook werkt met Chromecast Audio. Naast alle toevoegingen van Google blijven de speakers, om exact te zijn de: JBL Link 10, 20, 300 en 500, ook vooral gewoon… speakers. De eerste twee, JBL’s Link 10 en 20 zijn beide voorzien van een batterij en zijn gemakkelijker door het huis heen te plaatsen, of zelfs mee te nemen mee naar buiten – de speakers zijn ook waterbestendig. JBL’s Link 10 heeft een totaal vermogen van tweemaal 8W, waar de JBL Link 20 een vermogen heeft van tweemaal 10W.

Om het verhaal af te sluiten zijn er nog de JBL Link 300 en 500, speakers die enkel bekabeld werken, net zoals met de Google Home-speakers. Het vermogen van de twee speakers ligt dan ook een stuk hoger als je dit gaat vergelijken met de Link 10 en 20, voor de Link 300 ligt het vermogen op 50W, terwijl de Link 500 op 60W uitkomt. Verder bieden zowel de bekabelde speakers, net als de Link 10 en 20, ondersteuning voor verbindingen via zowel Wi-Fi als Bluetooth, en zijn de speakers er zowel in het zwart als wit.

Verkrijgbaarheid

De vier speakers zijn inmiddels verkrijgbaar in de Benelux. Het prijskaartje voor de Link 10 en 20 ligt op respectievelijk 169 en 199 euro. Als je liever bekabelde speakers wilt, dan zijn de Link 300 en 500 er voor 299- en 399 euro respectievelijk. Een behoorlijke prijs voor zulke speakers, al moet wel worden meegerekend dat Google’s high-end speaker, de Google Home Max, ook voor zulke bedragen over de toonbank gaat. Het blijft overigens niet bij de huidige lineup van Google Assistant-producten. JBL verwacht later nog te volgen met de JBL Link Bar – een soundbar die het bedrijf heeft gelanceerd tijdens Google I/O 2018, ook zou de Link View, een speaker met een beeldscherm, nog moeten volgen.

Advertentie