Nieuws

VMWare neemt Heptio over. Wat is het en waarom is het belangrijk?

Een van de aankondigingen die tijdens de openingskeynote van VMWorld op luid gejuich werd onthaald, was de overname van Heptio. Het bedrijf specialiseert zich in kubernetes en met de overname wil VMWare bedrijven stimuleren om ook de overstap te maken naar de nieuwe trend.

 

Wat is kubernetes? Goeie vraag, we konden er zelf geen eenduidig antwoord op geven en gingen te raad bij Bart Coole, Country Manager voor VMware België en Luxemburg. We leerden dat Kubernetes vooral een platform is (een framework in vakjargon) waarop containers worden aangestuurd en georganiseerd. Steeds meer worden applicaties ontworpen op basis van verschillende op zichzelf staande, onafhankelijke stukjes die ‘containers’ worden genoemd. Kubernetes stimuleert dus deze manier van werken.

 

Concreet betekent dat dat software efficiënter en sneller kan worden verspreid. Het ene stukje is namelijk niet afhankelijk van het andere. Uiteindelijk worden alle stukjes (de containers) simpelweg samengevoegd en een afgewerkte applicatie is het resultaat. Zo wordt vermeden dat een team een haal lange ontwikkeltijd doorloopt en pas daarna hun product op de markt zet. Wanneer het eindproduct na zo’n lange ontwikkelfase op een flop uitdraait, loopt het namelijk meestal niet goed af voor het bedrijf. De nieuwe strategie is dus om een stabiele fundamentele versie van de applicatie te verspreiden en die stapsgewijs uit te breiden met updates.

 

Op die manier kunnen bedrijven veel sneller hun product naar de markt brengen. Zo halen bedrijven voordeel uit het competitieve aspect en bovenal is er het recht om te falen. Bedrijven kunnen immers aan meerdere projecten tegelijkertijd werken en wanneer een bepaalde nieuwe functionaliteit het niet goed doet, wordt die update simpelweg teruggeschroefd.

 

“Heptio heeft een ongelooflijk getalenteerd team en een opwindend portfolio van producten die bij het sluiten van de overname de reis van Pivotal en VMware klanten richting cloud native software zal versnellen. VMware en Pivotal hebben gezamenlijk PKS ontwikkeld, waardoor bedrijven efficiënter moderne applicaties kunnen bouwen en uitvoeren. We zijn erg blij dat Heptio zich bij VMware kan aansluiten en kijken er naar uit samen met hen te werken aan meer innovatie, “zegt Ian Andrews, Senior Vice President, producten en marketing, Pivotal. Het is niet bekend onder welke voorwaarden de overname werd gerealiseerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business