gezichtsherkenning

Een bericht van Apple-analist Ming-Chi Kuo wijst erop dat de nieuwe iPhones in 2019 een betere gezichtsherkenning zullen ondersteunen.

Advertentie

 

Er zijn intussen redelijk wat smartphones uitgerust met gezichtsherkenning, een nieuwe vorm van beveiligingstechnologie. Naast pincodes, wachtwoorden, patronen en vingerafdrukscans kan je sommige smartphones ook ontgrendelen met behulp van gezichtsherkenning, waarbij je niet meer moet doen dan de camera op je gezicht richten.

 

We hebben nog maar net kennisgemaakt met de iPhones XR, XS en XS Max en er zijn al nieuwe geruchten over de volgende generatie iPhones. Deze zouden namelijk een nog betere gezichtsherkenning bevatten. Vanaf de iPhone X maakt Apple reeds gebruik van meer dan 30.000 infraroodpunten om deze beveiligingsoptie mogelijk te maken. Hoewel dit systeem goed werkt in het donker, blijkt het niet optimaal te werken bij gemengd of fel licht. Met behulp van een nieuwe sensor in de volgende generatie iPhones zou de impact van het omgevingslicht verminderd moeten worden, waardoor de gezichtsherkenning verbeterd wordt.

 

Tot slot lijkt er ook een 3D-camera op het menu te staan bij Apple, al gaan we die waarschijnlijk niet te zien krijgen voor 2019 (of 2020). Het type sensor in die camera meet de tijd die een lichtpunt nodig heeft om te reizen tussen de camera en het voorwerp en kan op die manier 3D-beelden vastleggen. Dit systeem kan vervolgens gebruikt worden voor augmented reality of een verbeterde kwaliteit van (3D-)beelden.

Advertentie