Uber

Uber wil opnieuw de baan op in de Amerikaanse staat Pennsylvania en stelde daarvoor een vrijwillig veiligheidsrapport op.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Zeven maanden na de fatale crash van een zelfrijdende Uber in Tempe, Arizona, waarbij een 49-jarige voetganger om het leven kwam, is het bedrijf er klaar voor om zich opnieuw op straat te begeven. Om dit te ondersteunen, publiceerde Uber een vrijwillig veiligheidsrapport en deelde dit met de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration.

 

De publicatie van het rapport maakt van Uber het zesde bedrijf dat dit doet en in het rapport staat een verzameling aan verbeteringen die het bedrijf klaar heeft of nog wil doorvoeren alvorens zich terug op de openbare weg te begeven. Zo zullen er twee personeelsleden per wagen voorzien worden om in de toekomst een ongeval zoals in Tempe te voorkomen. In dat geval was de backup bestuurder immers naar The Voice aan het kijken op haar smartphone. Uber drijft de controle zelfs nog verder op en zorgt nu voor real-time monitoring van hun bestuurders en beperkt het aantal werkuren per dag. Hoeveel invloed dit zal hebben op de privacy van deze personeelsleden wordt niet vermeld.

 

Verder zal voor alle voertuigen ook de automatische remfunctie ingeschakeld worden, deze stond tijdens het ongeval met de Volvo immers uit. De combinatie van deze functie met andere verbeteringen in de software van de wagens moet er volgens Uber voor zorgen dat men nu sneller objecten kan detecteren en dus ook sneller kan reageren in geval van nood.

 

Voor Uber is het nu wachten op de goedkeuring van de staat Pennsylvania, deze zullen het rapport eveneens bekijken en het bedrijf daarna een toestemmingsbrief sturen. Hoewel dit hele proces vrijwillig is, heeft Uber besloten om niet de baan op te gaan voor ze deze ontvangen.