Belfius

Geert Van Mol mag zich sinds woensdag de eerste Belgische Chief Digital Officer van het jaar noemen.


 

Van Mol is sinds ruim drie jaar de chief digital officer bij Belfius Bank & Insurance, maar werkt al bijna 12 jaar bij de bank.

 


Van Mol wist de jury te bekoren door de vele succesvolle digitale innovaties die hij de voorbije jaren wist door te voeren. Van Mol is enorm gepassioneerd door digitale transformatie en wist met zijn visie en begeestering ook het management én de medewerkers van Belfius aan boord te krijgen van zijn digitaal project. “Van Mol is een rolmodel en meer dan verdiende eerste Chief Digital Officer”, luidde het juryrapport.

 

De feestelijke uitreiking vond plaats in de Brussel. Een 250 genodigden mochten mee genieten van het evenement, dat georganiseerd werd in samenwerking met technologiefederatie Agoria.

 

Belfius
Geert Van Mol, eerste Belgische CDO van het jaar

 

De jury bestond uit vertegenwoordigers van IBM, Telenet, SAS Institute, Capgemini, NRB, Cegeka, Dimension Data, Emakina, Signium, ICHEC en Just In Time.

 

Yves Lombaert, Senior Acount Executive bij SAS Analytics, partner van Belfius, is alvast opgetogen met het resultaat. “Belfius, en daarmee uiteraard Van Mol, heeft een digitale strategie uitgebouwd die gefocust is op de klantervaring en klanttevredenheid van de Beflius-klant. Het ging Van Mol dus niet enkel om digitaliseren gewoon om te digitaliseren.” Lombaert is daarnaast ook vol lof over Van Mol zelf: “Hij is echt een ongelooflijk gepassioneerde persoon en was zonder twijfel de drijvende kracht achter deze transformatie.”

 

Geert Van Mol mag zich nu een jaar lang de eerste Belgische Chief Digital Officer van het jaar noemen.