Nieuws

Tesla maakt forse winst in derde kwartaal

Hoewel Tesla de laatste tijd met heel wat negatieve berichtgeving te kampen heeft gekregen, heeft het bedrijf van Elon Musk in zijn derde kwartaal behoorlijk wat winst gemaakt.

 

Dat heeft grotendeels te maken met de hogere productievolumes van het nieuwe model 3.

 

De CEO van Tesla, Elon Musk, is op zijn zachtst gezegd een controversieel figuur en legt zijn bedrijf regelmatig onhaalbare deadlines op. Ditmaal verbaasde hij zijn investeerders door Tesla winstgevend te maken in het derde kwartaal dit jaar.

 

De totale inkomsten van Tesla stegen naar een astronomische 6,82 miljard, wat meer dan het dubbele is van het vorige kwartaal, en waarmee Tesla de voorspellingen van beursanalisten (6,33 miljard) wist te overtreffen.

 

Hiermee wist Musk het kwartaal toch met een positieve noot te beëindigen; Musk’s leiderscapaciteiten werden namelijk nog maar twee weken geleden sterk in vraag gesteld.

 

Musk liet weten dat hij plande om volgend jaar lokale productie in China op te starten. Over de verdere plannen in China weidde de CEO echter niet uit.

 

Musk nam van de gelegenheid gebruik om ook even de speculaties aan te pakken dat een groot aantal toekomstige Tesla-klanten hun reservaties zouden hebben geannuleerd door de vertragingen in productie en levering. Tesla liet weten dat slechts 20 procent van de Noord-Amerikaanse reserveringen werden geannuleerd.

 

Hoewel Tesla nog steeds niet aan het vooropgestelde productiedoel van 5000 Model 3 exemplaren per week zit, zorgen de 4,300 exemplaren per week er alvast wel voor dat de elektrische wagengigant mooie beursresultaten wist op te tekenen.

 

De resultaten zijn een opsteker voor Musk, die het na een controversiële tweet aan de stok kreeg met de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business