netflix

De drang van Netflix om meer content aan te bieden wordt alsmaar groter, evenals zijn schuldenberg. Hoe lang kan het dit nog volhouden?


 

De mensheid kent de algemene neiging om steeds meer te willen en ook steeds sneller. Zo volgen de technologische innovaties elkaar steeds sneller op tegenwoordig. Ook Netflix zit in deze stroomversnelling en wil voortdurend meer content aanbieden aan zijn abonnees om op te kunnen boksen tegen de concurrentie. Of de streamingservice daarvoor de juiste middelen heeft, is weer een heel ander verhaal.

 


In april van dit jaar wilde Netflix al zo’n 1,3 miljard euro ophalen door schuldbewijzen uit te geven voor de productie van nieuwe content. Dit blijkt echter niet voldoende te zijn voor de streamingservice aangezien het zichzelf nu voor zo’n 1,75 miljard euro dieper in de schulden wil graven om dezelfde reden als voorheen: meer content. Zo wil Netflix meer eigen series en films produceren, maar ook meer series en films van derden aanbieden aan zijn abonnees.

 

Concreet wil Netflix het geld binnenhalen via senior obligaties, een vorm van schulden die het bedrijf moet terugbetalen als het failliet zou gaan. Op 30 september stonden de schulden van het bedrijf genoteerd op een mooie 10,31 miljard euro, wat niet niks is. De situatie lijkt er ook niet meteen beter op te worden, aangezien Netflix van plan is om zo’n 7,84 miljard euro uit te geven aan de creatie van nieuwe content op hun platform.

 

Of deze nieuwe schreeuw om geld van Netflix daadwerkelijk een positief effect zal hebben op de zaken valt nog te bekijken.