Nieuws

Vertraagde groei globale internettoegang 

Internet en connectiviteit is voor ons vandaag de dag zo’n evidentie, dat we er soms al niet meer bij stilstaan dat niet iedereen ter wereld toegang heeft tot de digitale revolutie.

 

Zo wordt aangetoond door een nieuw rapport van The Web Foundation dat de wereldwijde groei in internettoegang aan het slinken is.

 

Volgens gegevens van de Verenigde Naties zou de groei in de globale toegang tot internet gedurende 2007 tot 2017 geslonken zijn van 19 procent naar 6 procent. Zo bericht The Guardian vandaag. Gemiddeld groeide het aantal jaarlijks aan met 11 procent tussen 2005 en 2015, maar sinds 2015 is er een scherpe daling te merken in het aantal personen met een internetverbinding.

 

De Verenigde Naties had nochtans voorspeld dat de halve wereldbevolking tegen 2017 al online zou zijn, maar die meet zal volgens nieuwe voorspellingen niet gehaald worden gezien die merkbare vertraging. De Verenigde Naties definiëren “online zijn” trouwens ook als “op internet gegaan zijn in de afgelopen drie maanden.”

 

Het rapport is van groot belang aangezien het de aandacht vestigt op bestaande ongelijkheid in de wereld. Geen toegang hebben tot internet verhoogt in deze digitale tijden enkel nog meer de globale ongelijkheid.

 

Een groot deel van de personen die geen toegang hebben tot internet zijn veelal vrouwelijk of leven in rurale gebieden, waar het een stuk moeilijker is om een werkende internetverbinding te voorzien.

 

Dat is problematisch, aangezien een gebrek aan internet er ook voor zorgt dat je geen toegang hebt tot bepaalde economische kansen, overheidsdiensten, en het publieke debat, aldus het rapport.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business