Netflix Kwartaal 3

Netflix blijft nieuwe records breken en dat resulteerde in een 14% sterker aandeel. De streamingdienst verwacht in het vierde kwartaal nog meer succes.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Netflix heeft het enorm goed gedaan in het derde kwartaal van 2018, zo meldt persbureau Reuters. Netflix trok tussen juli en september zo’n 7 miljoen nieuwe abonnees aan, een pak meer dan oorspronkelijk gedacht. Nadat het nieuws bekendgemaakt werd, schoot het aandeel van de video-on-demanddienst met 14 procent de hoogte in.

 

Deze zeven miljoen nieuwkomers brengen het totaal aantal leden op een wereldwijd totaal van 137 miljoen, wat van Netflix nog steeds de grootste streamingdienst maakt. De goede resultaten komen er enigszins verrassend, want in het vorige kwartaal deed Netflix het een pak minder goed, met ongeveer 1 miljoen minder abonnees dan voorspeld. Toch is het niet de eerste keer dat we wisselende resultaten zien voor de streamingdienst. In kwartaal 1 deed het bedrijf het immers wel goed en ook de voorbije jaren zaten de resultaten vaak niet in de buurt van wat analisten voorspelden. Deze zijn immers vaak gebonden aan de hoeveelheid en het type content dat Netflix lanceert in een bepaalde periode, en Q2 had op dat vlak inderdaad minder te bieden, terwijl Q3 een nieuw seizoen zag van Orange is the New Black, Ozark en Marvel’s Iron Fist om er maar enkele te noemen.

Netflix Kwartaalcijfers
Bron: Netflix kwartaalrapport Q2

 

Zo’n 15 procent, of 1,1 miljoen nieuwe gebruikers, kwam uit de Verenigde Staten, de andere 5,9 miljoen kwamen uit internationale markten. Een sterke groei dus, en Netflix bevestigde ook dat dit zo was voor alle individuele markten, inclusief Azië. Voor kwartaal 4 verwacht het bedrijf een expansie van 1,8 miljoen klanten in de VS en 7,6 miljoen voor internationale markten. Een totaal van 9,4 miljoen klanten met andere woorden, zeker geen makkelijk doel, hoewel de aankomende eindejaarsperiode zeker wel zal helpen.

 

Die 676 uren aan originele content vorig kwartaal komen natuurlijk wel met een kost en in de laatste drie jaar heeft Netflix al zo’n 7,5 miljard dollar moeten lenen. Op het einde van 2018 verwacht het bedrijf een negatieve cashflow van ongeveer 3 miljard over te houden. In het derde kwartaal draaide Netflix een omzet van zo’n 4 miljard dollar, met een netto inkomen van 402,8 miljoen dollar.

 

We zijn alvast benieuwd hoe de streamingdienst het zal doen in 2019 als het extra concurrentie kan verwachten van giganten zoals HBO en Disney.