adobe photoshop

De volledige versie van Adobe Photoshop voor de iPad zou de verkoop van het toestel wel eens een duwtje in de rug kunnen geven.

Advertentie

 

Bepaalde programma’s van Adobe zijn al een tijdje beschikbaar op verschillende platformen. Zo kunnen gebruikers van Adobe Photoshop het programma gebruiken op o.a. Windows, macOS, iOS en Android. Nu is het wel zo dat de mobiele versies minder functies hebben en niet dezelfde mogelijkheden bieden als de desktopversies. Hier komt nu echter verandering in.

 

Adobe heeft namelijk op zijn MAX-conferentie bekendgemaakt dat Photoshop CC voor de iPad dezelfde bewerkingsmogelijkheden zal aanbieden als de desktopversie. Hierdoor zal het eindresultaat in beide versies er exact hetzelfde uitzien. Het enige verschil is dat er enkele wijzigingen zullen plaatsvinden bij de interface van de iPad-versie ten opzichte van de desktopversie.

 

De overstap naar een volledige versie voor de iPad is echter geen geheel onbekend terrein voor Adobe. Photoshop werd namelijk al ondersteund op lcd-tablets met een stylus zoals de toestellen van Wacom. Artiesten die dagelijks gebruik maken van het programma vinden het over het algemeen ook aangenamer om te beelden te bewerken met een pen dan met een muis. Sinds kort is de iPad ook krachtig genoeg om op zichzelf beeldbewerkingsprogramma’s te draaien, waardoor een volledige versie van Photoshop zeker zou moeten aanslaan.

 

Een precieze lanceringsdatum heeft Adobe nog niet bekendgemaakt. Deze volledige Adobe Photoshop is alleszins pas voor volgend jaar, maar zal sowieso als eerste beschikbaar zijn op de iPad en daarna pas verder verspreid worden naar Android en andere besturingssystemen.