microsoft

Gebruikers van de desktopprogramma’s van Office hebben reeds enkele maanden toegang tot de dicteerfunctie. Deze wordt nu ook ondersteund door de browserversies.

Advertentie

 

Misschien heb je het nog niet opgemerkt in de desktopprogramma’s van Office, maar deze ondersteunen al enkele maanden een dicteerfunctie. Hiermee kan je op basis van spraakinvoer een tekst laten verschijnen in o.a. Microsoft Office Word. Deze functie zou vooral handig moeten zijn voor mensen met dyslexie en daarom heeft Microsoft besloten om de functie verder uit te breiden.

 

Binnenkort zullen gebruikers van de browserversies van Word en OneNote ook gebruik kunnen maken van de handige dicteerfunctie. Een exacte datum is er nog niet, maar de update voor Word Online is alvast nog voor dit jaar. Excel, Outlook en PowerPoint krijgen daarentegen volgend jaar pas de update.

 

Microsoft zelf deelt mee dat deze functie voornamelijk bedoeld is voor mensen met dyslexie, dysgrafie (een aandoening waardoor het moeilijk is om een samenhangende tekst te schrijven) en een motorische handicap. Daarnaast werkt het bedrijf ook aan andere manieren om hun programma’s toegankelijker te maken voor mensen met een beperking zoals de implementatie van de Insluitende Lezer in Office Lens. Hierdoor kunnen teksten voorgelezen worden op je smartphone wanneer je er een foto van neemt met de Office Lens-applicatie. Ten slotte werkt Microsoft nog aan een real-time vertaalfunctie voor de bovenvermelde Insluitende Lezer.

Advertentie