Nieuws

Helft van alle Apple iPhone’s en iPad’s draaien al op iOS 12

iOS 12 is pas sinds 17 september uit, maar Apple-gebruikers kunnen blijkbaar niet wachten om zo snel mogelijk over te stappen naar het nieuwe besturingssysteem.

 

Tijdens de presentatie van een nieuwe versie van iOS lijkt Apple Android steevast voor schut te willen zetten door te melden hoeveel gebruikers inmiddels al de laatste versie van iOS gebruiken. Het is dan ook verwonderlijk hoe Apple de uitrol voor al zijn apparaten weet te regelen, al ligt dat ook aan het aantal fabrikanten die aan het besturingssysteem moeten werken, dat is er namelijk slechts één: Apple zelf. iOS 12 lijkt in elk geval weer van een succesvolle uitrol te mogen genieten, zo melden de statistieken die Apple bijhoudt in de App Store. Om precies te zijn draaien 50 procent van alle iPhone’s en iPad’s op iOS 12.

 

Op maandag 17 september was iOS 12 voor het eerst officieel voor alle apparaten beschikbaar. Er was voordien al wel een beta van iOS 12 beschikbaar. Daarmee heeft het dus minder dan een maand in beslag genomen om alle iPhone’s en iPad’s te voorzien van het nieuwe besturingssysteem. Wordt dat vergeleken met de uitrol van iOS 11, zoals gedocumenteerd door ZDNet, dan is het verschil enorm. Zo duurde het bij iOS 11 nog 50 dagen om de uitrol tot 50 procent toe te werken. Waarschijnlijk is de uitrol dusdanig snel verlopen door de snelheid en stabiliteit die de update zou toevoegen, evenals andere functies die werden toegevoegd zoals gegroepeerde notificaties.

 

Problemen iOS 11

 

Wat nog een andere reden kan zijn is dat iOS 11 geplaagd werd door een constante stroom van bugs. Mogelijk is Apple daarom ook zo snel van het besturingssysteem afgestapt. De problemen begonnen met een fataal lek in de WPA2 Wi-Fi beveiliging in iOS die de veiligheid van gebruikers in gevaar kon brengen. Ook bracht de update hardwarematige problemen met zich mee; zo was de microfoon bij verschillende gebruikers na de update uitgeschakeld. Repareerde je een telefoon met iOS 11 en zou je er een scherm aan toevoegen dat niet van Apple kwam, dan kon de telefoon wel eens geheel onbruikbaar worden. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, en uiteindelijk werden een groot aantal van de bugs wel opgelost. Dat maakte echter dat de ervaring met iOS 11 voor veel gebruikers verre van optimaal was, waarvoor de overstap naar iOS 12 ook verrassend snel verliep.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business