Lenovo

De Chinese laptopfabrikant Lenovo komt als overwinnaar uit derde beurskwartaal.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Volgens eerste prognoses van Gartner en IDC voor het derde beurskwartaal staat de Chinese laptopfabrikant Lenovo aan de leiding in de PC-industrie. Lenovo weet namelijk wereldwijd de meeste laptops te verschepen, waarmee het 24 procent van het wereldwijde marktaandeel in de PC-industrie voor zich neemt.

 

Daarmee steekt het vlotjes HP voorbij. De analisten van Gartner en IDC wijzen de groei toe aan de samenwerking met Fujitsu, betere verkoopscijfers op de zakelijke markt en een slimmere strategie voor Noord-Amerika. Voor andere laptopproducenten was dit kwartaal noch vis noch vlees.

 

 

HP en Dell wisten hun aandelen jaar na jaar te verhogen, terwijl Apple en ASUS hun verschepingen zagen dalen. In zijn geheel is de PC-markt in een stagnatiefase. Een PC-renaissance zit er dus niet meteen aan te komen.

 

Een mijlpaal is wel dat Microsoft voor het eerst in de tabellen terug te vinden is. De bestellingen van de Surface-lijn waren net voldoende om in de top vijf van Amerikaanse PC-fabrikanten terecht te komen. Dat is op zijn zachtst gezegd een prestatie, aangezien Microsoft zich tot voor kort voornamelijk focuste op software.

 

Het is trouwens ook goed mogelijk dat Microsoft in die top vijf zal blijven dankzij de recente introductie van de Surface Go, de Surface Laptop 2 en de Surface Pro 6.