Augmented Reality Apple

Apple heeft in december 2017 in het grootste geheim een Augmented Reality startup overgenomen. Het nieuws raakte nu pas bekend en geeft ons hints over de toekomstplannen van het bedrijf.

Advertentie

 

Apple richt zich steeds meer op een toekomst in Augmented Reality. De Deense krant Børsen kwam zonet met het nieuws naar buiten dat de technologiegigant de Deense startup Spektral heeft overgenomen. Spektral specialiseert zich in het verwijderen van achtergronden uit video’s.

 

De overname dateert al van december 2017 maar raakt nu dus pas bekend. Apple had 26 miljoen euro over voor de acquisitie van het bedrijf, dat voorheen nog “CloudCutout” heette. Wat het bedrijf doet is in theorie heel eenvoudig: het laat editors toe om in real-time aan greenscreen video-editing te doen, een proces dat voorheen enorm arbeidsintensief was en veel tijd in beslag nam. Het is met andere woorden duidelijk waarom Apple interesse heeft in dit soort technologie, want het zou perfect thuishoren in een iPhone, of misschien wel een AR/VR-headset.

 

Die headset is trouwens dichterbij dan je denkt, want volgens geruchten zou hij er namelijk al komen in 2020. De informatie is momenteel beperkt, maar het zou gaan om een toestel met twee 8K-schermen, een verdubbeling van de huidige standaard van 4K-schermen. Andere geruchten hebben het dan weer over de toevoeging van een speciale draadloze technologie genaamd 60 GHz WiGig, die zou zorgen voor een hogesnelheidsverbinding. De codenaam, T288, zegt ons niet onmiddellijk meer.

 

Van Tim Cook gaan we ook niet veel meer te weten komen, maar de Apple topman liet zich in het verleden wel al meermaals ontvallen dat hij een enorm interesse heeft in AR en de mogelijkheden die het biedt om onze levens te verbeteren.

Advertentie