Nieuws

China heeft mogelijk hardware hack uitgevoerd op Apple en Amazon

Wie heeft de hacker gezien?

 

In een nieuw rapport stelt Bloomberg dat hardware van Apple en Amazon mogelijk werd uitgerust met surveillancechips van het Chinese serverbedrijf Super Micro. Volgens anonieme bronnen van Bloomberg vielen er bijna 30 Amerikaanse bedrijven ten prooi aan de aanval.

 

De hackers zouden uit zijn op intellectuele eigendommen en handelsgeheimen van de bedrijven, zo lichtten de anonieme bronnen uit de overheid en de bedrijfswereld toe. Het rapport tekent op dat er voorlopig nog niet bekend is of er al dan niet consumentengegevens werden gestolen.

 

Apple ontkent alvast de aantijgingen, en laat weten dat het de chips niet gevonden heeft. Amazon laat weten dat het “geen enkel bewijs had om het bestaan te ondersteunen van kwaadaardige chips of wijzigingen aan de hardware.”

 

China gaat dan weer een stapje verder en zegt dat het land “een resolute verdediger is van cybersecurity”.

 

Het lijkt een geval waarin niemand iets gehoord of gezien heeft, maar Bloomberg stelt dat Apple de zaak al in mei 2015 ontdekte, en dat in alle stilte aan de FBI had doorgegeven.

 

Amazon zou iets later ook op eigen houtje een dergelijke chip gevonden, waarna het bedrijf de Amerikaanse autoriteiten zou ingelicht hebben. Toch ontkennen Apple en Amazon te hebben samengewerkt met de FBI.

 

Het is niet de eerste keer dat de verzuurde relatie tussen de VS en China afstraalt op de technologiesector. Eerder dit jaar tekende Donald Trump een wet die stelt dat overheidspersoneel geen Huawei- of ZTE-toestellen mag gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business