Tesla

Gisteren liet Tesla weten dat het zijn ambitieuze productiedoelen voor het derde beurskwartaal - Jaja, ze zitten nog op de beurs – heeft gehaald.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

De producent van elektrische wagens wist in zijn derde kwartaal al 80,142 wagens af te leveren, wat 50 procent meer is dan het record dat Tesla vorig kwartaal al behaalde. Het bedrijf heeft dus de zorgen met Model 3 duidelijk achter zich gelaten, aangezien de elektrische wagengigant nu al twee keer zoveel exemplaren van de Model 3 van de band heeft laten rollen in het derde kwartaal, als voor alle beurskwartalen samen.

 

Het is nog maar de vraag of Tesla de productiesnelheid kan bijhouden. Het bedrijf wordt ook nog steeds geplaagd door obstakels in de productie, de aflevering en het onderhoud van de Model 3-serie. Tesla heeft regelmatig problemen met reparaties, aangezien ze niet altijd de vervangingsonderdelen voorradig hebben.

 

Dat is trouwens ook een signaal dat er hier en daar wat schort met de kwaliteitscontrole van de auto’s die nog in productie zijn. Daarenboven blijkt de feitelijke aanlevering ook nog vaak problematisch te zijn voor de elektrische wagengigant, om nog maar te zwijgen van de privatiseringstweet die Musk begin augustus de wereld instuurde, met alle gevolgen van dien.