Nieuws

Samsung Electronics maakt goede beursprestatie door topprestatie chips

Samsung Electronics is goed op weg naar astronomische beurscijfers voor zijn derde kwartaal. Daar zit de Chip Unit van de Zuid-Koreaanse technologiegigant voor iets tussen.

 

Het kwartaal juli – september zal Samsung hoogstwaarschijnlijk een sterke piek in beurswinst brengen. Zo spreken polls ondertussen al van inkomsten die zullen stijgen met 3,7 procent.

 

Dat is uiteraard goed nieuws voor de Zuid-Koreaanse technologiereus, die vorig kwartaal de productiedoelen van de Galaxy 9 miste, en mede daarom het onderspit moest delven tegenover goedkopere Chinese telefoons.

 

Samsung heeft nu een prijsstijging in zijn DRAM-chips ingevoerd. Die chips zorgen ervoor dat toestellen makkelijker meerdere taken tegelijk kunnen uitvoeren, en zijn ook meteen het belangrijkste opslagproduct van Samsung.

 

Er wordt nu geschat dat de prijs van een DRAM-chip met 14 procent is gestegen tegenover het derde beurskwartaal van vorig jaar. De prijzen voor NAND-chips zijn dan weer gehalveerd omwille van een overaanbod. Analisten gaan ervan uit dat de prijs van de DRAM-chips zich wel zal stabiliseren in het vierde beurskwartaal.

 

Het goede nieuws wordt echter ietwat gedrukt. Samsung mag namelijk niet op zijn lauweren rusten. Het smartphonebedrijf krijgt de laatste tijd steeds meer af te rekenen met concurrentie van Chinese (Huawei!) en andere Zuid-Koreaanse rivalen.

 

Ook heeft de Zuid-Koreaanse technologiegigant niet het onderste uit de kan gehaald van de opbrengsten van de Galaxy Note serie; er waren namelijk teveel marketingkosten verbonden aan die release.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business