Slack maakt zich op voor allereerste beursgang. 

Advertentie

 

Slack Technologies, de ontwikkelaar van de befaamde Slack-applicatie,  maakt zich klaar voor zijn allereerste beursgang. Die zou volgens The Wall Street Journal al in het eerste kwartaal van 2019 moeten plaatsvinden.

 

Het bedrijf, dat eens als dappere start-up de strijd aanbond met meer gevestigde platformen zoals Microsoft Teams, rekent nu op en waardering van ongeveer 7 miljard dollar. Volgens De Tijd was dat de kapitaalwaardering die het bedrijf in augustus nog kreeg bij haar kapitaalronde. Het mag duidelijk zijn dat Slack aan een stevige opmars bezig is: onlangs nam het nog HipChat over van Australisch bedrijf Atlassian.

 

De beursgang van Slack zou naar verluidt een van de grootste worden in de technologiewereld, na Spotify. De streamingdienst werd namelijk gewaardeerd op 30 miljard dollar.

 

Slack werd opgericht door Stewart Butterfield en Cal Henderson, die nog steeds aandeelhouder zijn bij Slack Technologies. In korte tijd groeide Slack uit tot een succesvol zakelijk berichtenplatform. Er werd zelfs lang gedacht dat een beursgang niet nodig zou zijn, aangezien Slack veel geld ophaalt bij privé-investeerders. Slack werd vooral populair doordat het je zakelijke communicatie met je collega’s centraliseert en een overvolle mailbox elimineert.

 

Ondertussen kan de applicatie al gewag maken van 8 miljoen dagelijkse gebruikers. De overgrote meerderheid daarvan gebruikt wel de gratis versie.