DeepMind

Het Belgische Ministerie van Defensie had Google reeds gewaarschuwd dat er gevolgen zouden zijn, wanneer zij de militaire faciliteiten niet vervaagden op Google Maps.

Advertentie

 

Het kan voorvallen dat sommige gebouwen of straten op Google Maps vervaagd zijn. De redenen hiervoor kunnen zeer uiteenlopend zijn. Overheden van over heel de wereld hebben zo reeds bepaalde militaire gebouwen en energiecentrales laten vervagen op Maps. Zo vroeg ook het Belgische Ministerie van Defensie aan Google om de Belgische militaire instellingen te vervagen op Maps vanwege veiligheidsredenen. Via Maps zou het dan niet meer mogelijk zijn om nauwkeurige beelden te verkrijgen van deze locaties die in ons nadeel kunnen werken.

 

Google heeft echter geen gehoor gegeven aan deze vraag. De militaire faciliteiten in ons land zijn dan ook nog steeds in detail te bekijken op Google Maps. Voorbeelden hiervan zijn de luchtbasis van Kleine Brogel in Limburg en de luchtbasis van Florennes in Namen, alsook kerncentrales en oliefabrieken in de Antwerpse haven. Het Belgische Ministerie van Defensie sleept Google hiervoor nu voor de rechtbank om voor een betere nationale veiligheid te zorgen in ons land. Google zelf heeft momenteel nog geen officiële reactie gegeven over het voorval.