Google Chrome versie 69 introduceerde eerder deze maand enkele nieuwigheden in de browser. Gebruikers waren echter bepaald niet tevreden met de nieuwe loginfuncties.

Advertentie

 

Bedrijven voeren altijd updates uit om hun technologie beter te laten werken. Ondanks de goede intenties van bedrijven zijn gebruikers hier niet altijd even tevreden mee. Zo werd de nieuwste versie van Google Chrome niet 100% met open armen ontvangen. De webbrowser kreeg namelijk een update die nieuwe loginfuncties met zich mee bracht, maar deze werken niet optimaal volgens gebruikers van Chrome.

 

De nieuwe Google Chrome wilde het o.a. overzichtelijker maken voor gebruikers om te zien of zij ingelogd zijn in een dienst van Google (Gmail, YouTube of Chrome zelf) in de webbrowser. Als je ingelogd bent in de browser, toont deze nu een icoontje met je profielfoto naast de adresbalk. Deze update zorgt er echter ook voor dat inloggen in eender welk product van Google je meteen ook inlogt in Google Chrome zelf. En dit is nu net waar sommige gebruikers over struikelen, aangezien deze functie niet uitgeschakeld kan worden.

 

Google zelf heeft gereageerd op de klachten door in de volgende versie van Google Chrome een instelling toe te voegen waarmee gebruikers zelf kunnen bepalen hoe de loginfunctie werkt. De standaardinstelling blijft echter nog steeds dat je ook wordt ingelogd op Google Chrome wanneer je inlogt op een andere Google-service in de browser. Maar met slechts een klik kan je deze instelling uitschakelen, waardoor je snel even je Gmail kan checken zonder daardoor ook ingelogd te worden op de webbrowser.

 

Deze nieuwe update van Google Chrome zou tot slot half oktober beschikbaar worden. De andere nieuwigheden van de update kan je bekijken in dit blogbericht.

Advertentie