Nieuws

Porsche zegt voorgoed vaarwel tegen diesel

Autofabrikant Porsche gaat zijn steentje bijdragen aan het milieu door de productie van dieselwagens definitief stop te zetten.

Zowel individuen als grote bedrijven zijn meestal wel op een bepaalde manier bezig met milieubewustzijn. Het openbaar vervoer nemen in de plaats van je eigen auto is reeds een stap in de goede richting. Wie toch liever zijn eigen wagen gebruikt om zich te verplaatsen, gebruikt best een hybride- of volledig elektrische wagen. Autofabrikant Porsche is duidelijk voorstander van elektrische wagens en heeft daarom besloten om de productie van dieselwagens volledig stop te zetten en over te schakelen op geheel elektrische wagens.

Eigenaars van een niet-elektrische dieselwagen van Porsche moeten echter niet in paniek raken. Het bedrijf stopt dan wel met de productie van deze wagens, maar zijn ondersteuning voor reeds bestaande modellen blijft voortbestaan. Porsche zelf deelt ook mee dat het zich heeft gerealiseerd dat het de dieseltechnologie niet langer nodig heeft om te kunnen blijven bestaan als producent van sportauto’s. Het bedrijf is verder van plan om €6 miljard te investeren in zijn elektrificatie tegen 2022. Daarnaast zullen de helft van alle nieuwe Porsche-wagens een elektrische aandrijving bevatten tegen 2025.

Tot slot verschijnt de eerste (en zeker niet de laatste) geheel elektrische sportwagen van Porsche binnenkort op de markt. Het model draagt de naam Taycan en zou in 2019 reeds beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business