Nieuws

Bitcoin bereikt dieptepunt; the only way is up now

Michael Novogratz, de voormalige hedge fund manager van cryptomuntenbedrijf Galaxy Digital Capital Management, liet zich donderdag ontvallen dat Bitcoin zijn dieptepunt bereikt heeft en dat de munt naar alle waarschijnlijkheid nu ook weer zal rechtveren.

 

Bitcoin werd laatst een waarde van 5.705 euro toegekend. Dat is minder dan een derde van de piekwaarde van 20.000 dollar die de cryptomunt kende in december vorig jaar. Een cryptomunt is een digitale munt die niet wordt ondersteund door een centrale overheid of bank. Bitcoin is de meest waardevolle van al die cryptomunten.

 

In 2016 en 2017 onderging Bitcoin een klassiek geval van speculatiemanie. Nu zou de cryptomunt weer stijgen aangezien de markt haar dieptepunt bereikt heeft. Novogratz liet weten dat de cryptomuntenindex van Galaxy Digital een “klassiek dieptepunt” in de markt vertoonde.

 

Novogratz is een van de meest uitgesproken voorstanders van cryptomunten in Wall Street. “Bitcoin heeft inderdaad zijn pieken en dalen gekend, maar het heeft zichzelf neergezet als een gevestigde waarde.” Volgens Novogratz staan instellingen te springen om geld te spenderen aan cryptomunten, voornamelijk dan aan ondernemingsfondsen.

 

Banken zouden volgens Novogratz dan wel eens last kunnen krijgen van de angst om niet mee te zijn met de laatste innovaties, in dit geval Bitcoin.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business