In het midden van een handelsoorlog met de Verenigde Staten vindt Alibaba-oprichter Jack Ma het belangrijker dan ooit om zich te richten op in China gemaakte producten.

Advertentie

 

Chinese e-commercegigant Alibaba wil zich in de toekomst richten op de computerchip, dat liet het bedrijf woensdag weten tijdens een evenement in Hangzhou. Het zou gaan om ‘AI interference’ chips voor het gebruik in onder andere zelfrijdende voertuigen en slimme steden. Om dit te realiseren heeft Alibaba een dochterbedrijf opgericht nadat het in april ook al microchipproducent Hangzhou C-SKY Microsystems kocht.

 

Volgens Jack Ma, oprichter en voorzitter van de raad van bestuur, is het belangrijk dat China de volledige controle houdt over zijn belangrijkste technologieën, waaronder dus computerchips. De uitspraak komt er op een moment dat de relatie tussen China en de VS enorm verzuurd is. Zo introduceerde de Amerikaanse President Trump de voorbije maand al heffingen op 250 miljard dollar aan goederen en kunnen we dus spreken van een regelrechte handelsoorlog.

 

Het plan van Ma zit alvast op hetzelfde spoor als dat van de Chinese overheid om de kwaliteit van zijn computerchips naar omhoog te halen en zo hightech binnenlandse industrieën een boost te geven.

 

De eerste computerchips worden verwacht in de tweede helft van 2019.

Advertentie