Magic Leap en Microsoft dingen naar een contract van het Amerikaanse leger voor de aankoop van 100.000 Augmented Reality headsets.

Advertentie

 

Magic Leap Inc., ontwikkelaar van de Magic Leap One virtual reality headsets, gaat achter een contract met het Amerikaanse leger aan om voor hen Augmented Reality apparaten te maken. Volgens bronnen bekend met het contract zou het gaan om een hoeveelheid van 100.000 headsets, goed voor een waarde van meer dan 425 miljoen euro.

 

Het doel van de headset is “zorgen voor een hogere dodelijkheid door het verbeteren van de detectiemogelijkheden, het sneller maken van beslissingen en het ondernemen van actie voor de vijand dit kan”. Het Amerikaanse leger is al meerdere jaren bezig met dit soort technologie en een samenwerking met een aannemer zal de ontwikkeling ervan in een stroomversnelling brengen. Het uiteindelijke toestel moet een mix van nachtzicht en thermische beeldvorming bevatten, aangevuld met het monitoren van de ademhaling en andere vitale functies, zodat soldaten in elke omgeving het grootst mogelijke voordeel hebben.

 

Een contract van dit type zou een hele nieuwe wereld openen voor Magic Leap. Op financieel vlak is het bijvoorbeeld zeer aantrekkelijk en dat is ook Microsoft niet ontgaan, momenteel de grootste concurrent van Magic Leap. Het technologiebedrijf heeft namelijk zijn eigen VR headsets met de HoloLens en biedt dus graag mee voor het contract.

 

Op technisch vlak zullen beide bedrijven ongetwijfeld voor een hele uitdaging staan, het Amerikaans leger heeft namelijk heel hoge eisen voor het materiaal dat ze in gevechtssituaties gebruiken. De sprongen in ontwikkeling zorgen er hopelijk voor dat Augmented/Virtual Reality toestellen in de toekomst een pak goedkoper worden voor het gewone publiek. Ten minste, als de publieke opinie zich niet tegen de fabrikant keert, wat altijd een risico is bij het meewerken aan dit type contracten.

De overeenkomst zal toegekend worden in November en verplicht de fabrikant om tijdens de eerste twee jaar van het project 2.500 toestellen te produceren en logistiek klaar te zijn voor de daaropvolgende massaproductie.

Advertentie