Apple Store

Het is zover, de iPhone Xs (Max) is vanaf vandaag te verkrijgen. Heel wat mensen kamperen daarom net zoals elk jaar bij een Apple Store om zo snel mogelijk met de iPhone Xs aan de slag te kunnen. Huawei speelde hierop in met een spitsvondige marketingstunt.

Advertentie

 

Steeds vaker worden nieuwe iPhones gewoon online gereserveerd zodat je ze vanuit alle comfort thuis kan ontvangen, maar traditiegewijs zijn er nog steeds mensen die bij een Apple Store gaan kamperen. Apple-concurrent Huawei was er ook, maar met een andere reden. Het bedrijf trok namelijk naar de Apple Store in Singapore waar ze powerbanks uitdeelden aan de wachtende Apple-fans. Op de verpakking stond geschreven “you’ll need it”, waarmee Huawei insinueert dat de batterij van de iPhone te wensen overlaat.

 

In een bericht aan CNET liet Huawei weten dat de bedoeling was om troost te bieden voor het afmattende wachten en het weer. Daarbij liet de Huawei-woordvoerder ook weten dat er meer dan 200 powerbanks werden uitgedeeld.

 

Huawei is niet schuw van wat concurrentie met Apple en ze kunnen het zich ook permitteren. In het tweede kwartaal van 2018 heeft Huawei Apple immers geklopt als nummer twee smartphoneverkoper. Enkel Samsung doet beter. Op de dag van het Apple Event waar de nieuwe iPhones werden aangekondigd ontvingen we op onze redactie ook een pakketje van Huawei. Het betrof een fruitmand waarin enkel appels ontbraken. Bovenop de fruitmand lag een kaartje met het opschrift “Sorry, no apples today”.

Huawei fruitmand

Advertentie