Instagram plaatst labels

Wie een Instagram-bericht van iemand anders op zijn eigen profiel wil, is genoopt zich te wenden tot third-party applicaties die dit mogelijk maken. Behoorlijk omslachtig, maar mogelijk gaat Instagram het binnenkort een stuk eenvoudiger maken.

Advertentie

 

The Verge kreeg de kans om twee screenshots te bekijken waar de nieuwe functionaliteit op te zien is. Het zou gelijkaardig zijn aan retweets op Twitter waarbij het originele bericht niet wordt gekopieerd naar je eigen profiel, maar dat het bericht van de originele poster op je eigen profiel verschijnt, voorafgegaan door diens naam. Verwacht dus meer iets als “John Doe shared this” en daaronder het originele bericht in plaats een kopie van het Instagram-bericht dat integraal op John Doe zijn profiel verschijnt.

 

Volgens The Verge ziet het er voorlopig uit als een heel ruw experiment en werd er nog geen aandacht besteed aan het polijsten van de toevoeging. Dit zou betekenen dat de regram-functionaliteit nog in een heel vroege fase verkeert. Het wordt sowieso ook in spanning afwachten of de nieuwe toevoeging überhaupt verschijnt, want ook dat is geen evidentie.

 

In een gesprek met Wired vertelden Instagram mede-oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger dat de functionaliteit intern reeds jaren besproken wordt. Volgens het team draait Instagram immers om het tonen van content rond mensen die je kent in tegenstelling tot het zien van andere content die wordt gedeeld door gebruikers. Het zou voornamelijk die focus op authenticiteit en menselijke relaties zijn die ervoor heeft gezorgd dat er zoveel terughoudendheid is voor de regram-mogelijkheid.